... اطلاعیه مهم ...اطلاعیه مهم برای تماس و انجام خدمات در کلینیک کوروش

کلیات کاشت موی طبیعی

تشخيص معتبر بودن يك مركز كاشت مو
فوریه 24, 2016
FUT یا FIT
فوریه 24, 2016
کاشت مو

کاشت مو

 

برداشت نواری مو از پشت سر

برداشت نواری مو از پشت سر

   کاشت مو

مو یکی از اجزا تشکیل دهنده زیبایی است که نقش مهمی در نمود جوانی و زیبایی و بیان شخصیت بازی میکند و معرف هویت فردیست .
در پوست سر انسان تقریبا50هزار گرافت مو وجود دارد.هر گرافت از تعدادی فولیکول یا پیازهای مو تشکیل شده است و بطور متوسط حاوی 1 تا5تار موست. در افرادی که دچار ریزش موی ژنتیکی می باشندمعمولا موها از دهه سوم به بعد شروع به نازک شدن و عقب رفتن از ناحیه پیشانی میکنندو بتدریج بصورت طاس یاکم پشت در میایند.این الگو مخصوص مردان میباشد و لی در خانمها هم به شکلهای دیگری ظاهر میشود و ملایمتر است و از وسط سر بصورت کم پشت شدن موها ظاهر میشود.  و ممکن است حتی پشت سر را برخلاف آقایان درگیر کند.این ریزش مو در چنین افرادی تحت تاثیر هورمونهای مردانه است و قسمتهایی که در سر فاقد گیرنده های هورمونی هستند گرفتار نمیشوند.
از این خاصیت استفاده شده و از موهای پشت سر در آقایان ودر خانمهایی که تراکم پشت سر طبیعی دارند برای انجام کاشت مو استفاده میشود.

 

چرا کاشت مو ؟؟؟

  1. کاشت مو  روشی موثر است.

  2. کاشت مو روشی کم عارضه  و بی خطر است.

  3. کاشت موظاهری طبیعی ایجاد میکندو انجام آن نسبتا ساده است.

  4. کاشت مو  روشی دائمی است چون موهای کاشته شده نسبت به هورمون DHT مقاوم هستند پزشک بر اساس نوع ریزش ممکن است انجام کاشت مو و یا  استفاده از داروهایی مثل مینوکسیدیل و فیناستراید را برای شما پیشنهاد کند.

  5. موهای کاشته شده بر خلاف کلاه گیس که با رنگ طبیعی مو  کاملامطابقت ندارد دقیقا شبیه موهای فرد میباشد چون موهای کاشته شده از قسمت دیگری از سر به قسمت طاس منتقل شده است.

  6. خلق خط موی طبیعی در ناحیه جلوی سر که به رستنگاه معروف است بسیار مهم می باشد و باید به پزشکان حاذق و متخصص پوست مراجعه نمایید.

  7. کاشت مو روشی پیچیده است که در صورت انجام درست و تخصصی ظاهری طبیعی و زیبا را برای فرد متقاضی به ارمغان میاورد و چند ساعت بیشتر طول

    photo_2016-11-25_15-03-10

    نوار برداشته شده

    نمیکشد.

  8. در هر جلسه کاشت مو بسته با انجام روش یا روشهای کاشت مو حداکثر بین6000تا10000 تار مو کاشته میشود.تعداد لازم تار مو برای یک طاسی با درجه شدت بالا معمولا بین 20000تا 25000تار مو میباشد.

پیوند مو یک روش جدید جراحی است که فولیکول های مو را از یک قسمت از بدن به نام “محل دهنده”در پشت سر به بخش بدون موی سر  که به عنوان “محل دریافت کننده” شناخته می شود، منتقل می کند. این امر در درجه اول برای درمان طاسی الگوی مردانه استفاده می شود. ولی در مورد خانمها هم مصداق دارد. در این روش با کمترین تهاجم، پیوندهای حاوی فولیکول های مو که  بطور ژنتیکی نسبت به ریزش مقاوم هستند (مثل پشت سر) به پوست سر طاس و بدون مو پیوند می خورند. همچنین پیوند مو  می تواند برای بازگرداندن مژه، ابرو، مو ی ریش،موی قفسه سینه،موهای ناحیه تناسلی و برای پر کردن زخمهای ناشی از حوادث

photo_2016-11-25_15-02-38

جدا کردن دقیق فولیکولی

و یا عمل جراحی مانند کشیدن پوست و پیوند موهای قبلی استفاده شود. کاشت مو از پیوند پوست که در آن پیوندها حاوی تقریبا همه اپیدرم و درم اطراف فولیکول مو است متفاوت می باشد، و بسیاری ازپیوندهای کوچک به جای یک نوار منفرد از پوست پیوند می شوند.

 از آنجا که واحدهای مویی به طور طبیعی از یک تا پنج موساخته شده اند ،در تکنیک های فعلی “واحدهای فولیکولی” را در گروه بندی های طبیعی خود برداشت و پیوند می کند. بنابراین پیوند موی مدرن می تواند به ظاهری طبیعی با تقلید از جهت دهی موی اصلی دست یابد. این روش پیوند مو، پیوند واحد فولیکولی  نامیده می شود.

ارزیابی و برنامه ریزی قبل از عمل کاشت مو

در مشاوره اولیه:

جراح پوست سر بیمار را تجزیه و تحلیل می کند، در مورد ترجیحات و انتظارات آنها بحث می کند، و به آنها بهترین روش را توصیه می کند (به عنوان مثال یک

photo_2016-11-25_15-02-56

واحدهای فولیکولی مو بصورت تک رشته ای تا چهار رشته ای

جلسه در مقابل جلسات متعدد) و اینکه چه نتایجی بطور منطقی انتظار می رود. folliscopy  قبل از عمل کمک خواهد کرد که تراکم واقعی مو را بفهمد، به طوری که نتایج بعد از عمل پیوند مو ی تازه پیوند شده را می توان با دقت ارزیابی نمود. برخی از بیماران ممکن است از برنامه مینوکسیدیل موضعی قبل از عمل و ویتامین ها بهره مند شوند. برای چند روز قبل از عمل جراحی، بیمار از مصرف هر دارویی که ممکن است منجر به خونریزی حین عمل و پیوند ضعیف شود، خودداری می کند. الکل و سیگار می تواند به بقای ضعیف پیوند کمک کند.

آنتی بیوتیک های پس از عمل معمولا برای جلوگیری از زخم و یا عفونت پیوند تجویز می شوند.

 

روش های برداشت مو

عمل های پیوندمو به صورت سرپایی با آرام بخش خفیف (اختیاری) انجام می شود، و بی حسی موضعی تزریق می شود. پوست سر شامپو می شود و سپس با یک عامل ضد باکتری قبل از برداشت پوست سر دهنده درمان می شود. چندین تکنیک مختلف برای برداشت پیازهای مو، هر یک با مزایا و معایب خود وجود دارد. صرف نظر از روش برداشت، استخراج مناسب واحد فولیکولی مو یاپیاز مو برای اطمینان از بقای مو پیوند و جلوگیری از قطع، برش ساقه مو از فولیکول مو مهم است.واحدهای فولیکولی مو در یک زاویه ملایم نسبت به سطح پوست رشد می کنند، به طوری که بافت پیوندی باید در زاویه مربوطه برداشته شود.

photo_2016-11-25_15-02-13

خلاصه مراحل جدا کردن فولیکول مو

دو راه اصلی برای برداشت واحدهای فولیکولی مو وجود دارد

1- روش نواری یا جراحی یا کاشت fut

برداشت نواری از رایج ترین روشها برای  برداشت پیاز مو یا فولیکول مو از محل دهنده یا بانک مو است. جراح یک نوارپوستی از پشت سر، در منطقه ای که رشد مو مناسب است، برداشت می کند. موهای این قسمت چون فاقد گیرنده های هورمونی است بنابراین

هیچگاه دچار ریزش در افرادیکه بطور ژنتیکی مستعد طاسی ژنتیکی هستند نمیشود.

نوار برداشته شده عرضی حدودا یک تا یک و نیم سانتیمتر و طولی بین بیست تا سی سانتیمتر دارد.سانتی متر است. در حین بستن زخم حاصله، دستیاران شروع به جدا کردن واحدهای فولیکولی موی فرد از نوار برداشته  زیر میکروسکوپهای مخصوص  می کنند . در حال کار ، آنها به دقت فیبرهای زیادی و بافت چربی را را حذف می کنند و مراقب آسیب به سلول های فولیکولی  که برای پیوند استفاده می شوند،هستند. با روشtrichophytic، ناحیه برش با منگنه یا بخیه بسته میشود در این روش احتمال ایجاد جوشگاه  وباقی ماندن جای برش بسیارپایین میاید .

سپس جراح از تیغهای بسیار ظریف و یا سوزن های خیلی باریک برای سوراخ کردن محل های دریافت کننده پیوند استفاده می کند، آنها را در یک تراکم و الگوی از پیش تعیین شده قرار می دهند، و سوراخها را به شیوه ای مناسب برای انجام یک الگوی موی طبیعی زاویه دار می کنند.  پزشک وتکنسین ها ، پیازها موی جدا شده را در محل قرار می دهند.

برداشت نواری، ممکن است زخم خطی نازکی را در ناحیه دهنده در پشت سر باقی بگذارد، که معمولا توسط موی بیماران حتی در طول نسبتا کوتاه پوشانده می شود. دوره بهبود حدود 1تا 2 هفته است .و بخیه یا منگنه پشت سر 10 تا 14 روز بعد کشیده یا برداشته میشود.

 

کاشت FUT

کاشت FUT

2-روش برداشت واحد فولیکولی یا غیر جراحی یا دانه دانه ای یا کاشت FIT

با برداشت واحد فولیکولی و یا برداشت به روش Fitکه حاوی 1 تا 5 و فولیکول مو و یا پیازمو است، موها تحت بی حسی موضعی برداشته می شوند؛ این برداشت معمولا با استفا ده ازیک پانچ استوانه ای  کوچک با قطر 0.6mm و 1.0mm و یا با استفاده از دستگاه موتوری مخصوص انجام میشود.

سپس جراح با کمک تکنسینها با استفاده از تیغها و سوزنهای بسیار ظریف که  برای سوراخ کردن پوست جلوی سر بکار میرودپیازهای موی جدا شده را در تراکم و الگوی از پیش تعیین شده با زاویه مناسب قرار می دهند.

روش fitغیر جراحی نسبت به روشfut جراحی روشی وقت گیرتر است. زمان عمل جراحی fit با توجه به تجربه جراح، سرعت برداشت و ویژگی های بیمار متفاوت است. با این روش می توان 2500 تا 3000 پیوندواحد فولیکلی مو یا گرافت که معادل تقریبا 5تا6  هزار تار مو است در یک جلسه انجام شود.

کاشت fit

کاشت fit

با روش پیوند موی Fit محدودیت هایی در بیمار منتخب وجود دارد. مزیت روش fit این است  هیچ برش خطی در پشت سر وجود ندارد و اسکار خطی باقی نمی گذارد. از آنجا که فولیکول های موی فرد برداشته می شوند، تنها زخم کوچک، نقطه نقطه ای باقی می ماند که عملا قابل مشاهده نیست و هر درد و ناراحتی بعد از عمل جراحی به حداقل می رسد. همانطور که کشیدن بخیه مورد نیاز نیست، بهبود ور روش Fit کمتر از 7 روز است.

معایب عبارتند از افزایش زمان های جراحی و گاهی هزینه بالاتر برای بیمار. این امر برای جراحان جدید چالش برانگیز است زیرا این رو

ش طاقت فرسا است و منحنی یادگیری برای کسب مهارت های لازم طولانی و دشوار است. برخی از جراحان اعتقاد دارند که Fit می تواند  نسبت موفقیت پایین ترینسبت به روش جراحی با futدارد.

ترمیم موی رباتیک

دستگاه های رباتیک ترمیم مو از دوربین ها و بازوهای رباتیک برای کمک به جراح با روش FUE استفاده می کنند. در سال 2009، اولین دستگاه جراحی رباتیک NeoGraft FDA ترمیم مو تایید شد. سیستم ARTAS ، FDA در سال 2011 برای استفاده در برداشت واحد فولیکولی از مردان با موهای قهوه ای و سیاه تایید شده است. با وجود مزایای استفاده از سیستم های ترمیم مو رباتیک، هنوز هم مشکلاتی در رابطه با سرعت  و هزینه های سنگین  مربوط به دستگاه و غیره وجود دارد.

مصادیق انجام روشهای کاشت مو :

photo_2016-11-25_15-03-53

محل برداشت در FIT

از روشهای کاشت مو برای حل بسیاری از مشکلات در رابطه با مو استفاده میشوداز جمله: ریزش موی آندروژنتیک ، کاشت ابرو، طاسی موی ناشی از برخی بیماریها یا سوختگی و ترمیم ناحیه یا خط رستنگاه مو در جلوی سر.

اگرتراکم و تعداد موی  پشت سر کافی نباشد، میتوان از موهای  بدن ( کاشت BHT ) در موارد مناسب که موهای اهدا کننده در قفسه سینه، پشت، شانه ها، تنه و یا پاها به میزان کافی موجود است، انجام شود.

جراحی پیوند موی بدن تنها می تواند توسط روش برداشت Fit انجام شده و، بنابراین، fitنیاز به مهارت های یک جراح با تجربه دارد. با این حال، عوامل متعددی قبل از عمل جراحی برای کاشت مو BHT بالقوه در نظر گرفته می شود. این عوامل عبارتند از درک تفاوت های طبیعی در ویژگیهای بافتی بین موهای بدن و موی سر، میزان رشد، و داشتن انتظارات واقع بینانه در مورد نتایج حاصل از جراحی کاشت به روش BHT

photo_2016-11-25_15-03-00

برداشتن با پانچ درFIT

.

مراقبت  های پس از عمل کاشت مو ی طبیعی

با بکار گیری و پیشرفت در زمینه پانسمانهای نیمه تروا مراقبت از زخمهای داری ترشح بهبود چشمگیری یافته است.تعویض پانسمان هر روز باید انجام بگیرد .

منطقه دریافت کننده بسیار آسیب پذیراست و باید در برابر خورشید محافظت شود، و 1تا2 روز بعد از عمل  شستشو و شامپو زدن آغاز شود.  شامپو زدن مو مهم است و از تشکیل دلمه زخم در اطراف ساقه مو جلوگیری می کند. دلمه های زخم به ساقه مو می چسبند و خطر از دست دادن فولیکول های موی تازه پیوندی را در 7 تا 10 روز اول پس از عمل افزایش می دهند.

در طول روزهای اول تاچند ماه بعد75درصد احتمالا ریزش خواهند کرد. این امر به عنوان “ریزش شوکی” نامیده می شود،و طبیعی است. پس از دو تا سه ماه رشد موهای جدید از فولیکول های مننقل شده آغاز خواهد شد. موی بیمار به طور معمول رشد خواهد کرد، و ادامه می یابد تا طی هشت تا دوازده ماه بعدی ضخیم شود. از دست دادن مو پس از آن به احتمال زیاد تنها در مناطقی که موهای طبیعی و پیوند نشده  قرار دارد ادامه می یابد و موهای کاشته شده تا مدت طولانی و حتی تا آخر عمر  باقی خواهند ماند. بیماران میتوانند  از داروهایی مخصوص برای به تاخیر اندختن ریزش مو  استفاده  کنند.همچنین میتوان به دفعات عمل کاشت مو را برای رسیدن به یک تراکم مناسب و معقول انجام داد.

با انجام هردو روش با هم میتوانیم حدودا از هفت تا ده هزار مو برای فرد کاشت انجام دهیم.

کلا اگر فرض نماییم گنبد سر شخصی کاملا طاس و بی موست برای پر کردن طبیعی این ناحیه حدودا به پنجاه هزار تار مو نیاز است ولی در عمل بیشتر از 20هزارتار مو طی چند جلسه قابل انتقال نیست و همین رقم هم برای پوشاندن کامل یک سر کاملا طاس کافیست.

عوارض جانبی

نازک شدن مو، که به عنوان “ریزش شوکی”، شناخته شده است یک عارضه جانبی شایع است که معمولا موقتی است. ریزش موی سکه ای نیز رایج است. سکسکه های بعد از عمل نیز در حدود ۵٪ از بیماران پیوندی دید ه شده است.جوش و کیستهای چرکی و غیر چرکی و بیحسی در نواحی کاشته و یا برداشت شده از دیگر عوارض کاشت مو می باشد که موقت بوده و بطور خود بخود و یا با درمان دارویی برطرف میشود.اسکار ناحیه جراحی بصورت خطی ظریف و با نقاط کوچک روشن در روش غیر جراحی که بروز و شدت و حدت آنها بیشتر به جنس پوست بیمار و تکنیک عمل بستگی دارد از دیگر عوارض این عمل می باشد.درد و خونریزی از محل کاشت و برداشت هم از عوارض ذکر شده می باشد.

سایر عوارض جانبی شامل تورم وکبودی پوست سر و پیشانی است. که در صورت ناراحتی با  مصرف دارو و کمپرس گرم و سرد  میتوان این عوارض  را کنترل کرد.. علاوه بر این، بیمار باید مراقب باشد اگر پوست سر او شروع به خارش کند،از خاراندن پرهیز کند زیرا خاراندن آن را بدتر خواهد کرد و باعث تشکیل جای زخم و جوشگاه می شود. ازماساژور و یا شامپو مرطوب کننده  میتوان استفاده کرد.

دکتر حمید وحیدی
دکتر حمید وحیدی
متخصص پوست و مو عضو هیئت علمی دانشگاه

دیدگاه ها بسته شده است